banner rubriekVind de juiste ringmaat

Je hebt een mooie ring gezien op onze webshop, maar deze komt in verschillende maten en je hebt geen idee wat jouw ringmaat is? We helpen je met deze tips graag op weg!

Voor ringmaten worden twee verschillende waarden gebruikt: de binnendiameter in millimeters en de omtrek in millimeters.
In de tabel hieronder kan je zien welke ringmaat geschikt is voor welke diameter en omtrek.

Binnendiameter (mm) Omtrek (mm)
16 50
16,5 52
17 53
17,25 54
17,5 55
18 56
18,5 58
19,25 60
19,75 62
20,25 64
21 66

 Zo kan je je ringmaat bepalen

De juiste ringmaat opmeten is eigenlijk heel eenvoudig:

  1. Om de juiste maat van een ring te bepalen, kan je de binnendiameter van een perfect passende ring (van jezelf of van degene die je wil verrassen) meten door deze op een meetlat te plaatsen.
  2. Heb je geen passende ring, dan kan je de omtrek van de vinger waaraan je de ring zult dragen, meten met een meetlint of een draad.

Let wel

  • Kies nooit een te kleine ringmaat, kies liever een iets grotere maat. Als je twijfelt tussen twee maten, neem dan de grootste.
  • Voor brede ringen tel je best een halve tot een hele maat bij. De ringband moet immers comfortabel over de knokkel kunnen.
  • De maat is ook afhankelijk van wat je fijn vindt om te dragen: liever een beetje strak of wat ruimer.
  • Kom je bij het opmeten niet uit op een standaard maat, kies dan voor de dichtstbijzijnde (grotere) maat.
  • De omvang van je vingers wordt onder andere beïnvloed door temperatuur (kou, warmte) en omstandigheden (zwangerschap, hormonen, ziekte, zware arbeid). Probeer je vinger op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur.

Vind de juiste kettingmaat

De lengte van een halsketting is vooral afhankelijk van de stijl waar je voor kiest en je lichaamsbouw. Vind je het moeilijk om in te schatten hoe het collier en/of de ketting op je lichaam valt? Bekijk dan de tekening om een indicatie te krijgen hoe de verschillende kettinglengtes vallen.
Door de breedte van de hals bij de heren zullen de colliers en kettingen bij hun iets hoger hangen dan hier aangegeven.

ketting

Heb je vragen of twijfel je? Contacteer ons (het best vóór je een bestelling plaatst) en we helpen je met plezier.